Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2014 15:03 - Североизточни Ветрове - Част I
Автор: 100mesta Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 568 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.01.2014 20:37


I – Before I self-destruct

Алекс изтряска гневно тежката дървена вратата след себе си …

- Нещастници … – каза той достатъчно силно за да е сигурен че са го чули и започна да си бърка в джобовете за да намери мобилният си телефон .

В последният си работен ден получавайки пликът с парите си Алекс чу нещо от рода „на добър път, стискаме ти палци„ и други подобни простотии от шефът си и „програмистката счетоводителка“ в компютърната фирма . Тя нито беше програмистка , нито счетоводителка а просто любовница на Васил който беше шефът на Алекс - висок и лъчезарен мъж на около 45 години, с прошарена коса и мустаци . Васил беше пич и Алекс го харесваше, но слабостта му към тази жена го караше да прави глупости . Поредната глупост сега беше че в последният плик имаше с 25 лева по-малко от нормалното . Заплатите във фирмата се получаваха всяка седмица в пликове за да няма сърдити . Този път в пликът на който пишеше „ Сашко „ имаше 185 лева . Алекс не успя да го отвори докато беше в офисът на шефа си, но след като изтряска вратата след себе си беше сигурен че неприкритите му действия бяха успели да направят впечатление в двамата му „шефове“ – ако изобщо те някога му бяха станали такива . Алекс си беше луда глава и не слушаше никой , понякога за до добро понякога не. Работеше добре и усърдно от около три години в тази фирма и макар и трудно управляем бе ценен и нямаше кой знае какви проблеми с колегите си . Няколкото скандала с Васил доста му бяха навредили на позицията, но беше прекалено квалифициран за да бъде изтърван и да се пренесе в някоя конкурентна фирма , затова и продължаваше да работи там и да е добре платен за стандартите на градът.

Слизайки от стъпалата на старата еврейска къща в която се помещаваше фирмата Алекс набра Иво – неговият най-добър приятел .

- Кво става брат , аз приключих с тия малоумници …

- Ха ха – изсмя се в телефонът Иво – Що бе кво стана … кво те нервираха пак … ?

- Абе не се ли сещаш, сега ми даде тоя бай хуй с 25 лева по малко и ми вика – Успехи ти пожелаваме в София – ебати мършите брат , добре че няма да ги виждам повече …

- Къде отиваш, на детска ли ?

- Да , имам една днес и още една утре…. То добре че са те че да изкарам някой лев че иначе с тия смешници да съм умрял от глад .

- Добре де, защо ти даде по-малко ?

- Абе защо – защото е педераст …. Не знаеш ли защо … ебе се за 30 стотинки, педала – продължаваше да храни Алекс шефа си – а оная дебелогъзата ми е прибрала паричките сигурно и след това ми мига с изкуствените си мигли … - докато Алекс говореше цялата тая помия Иво се попикаваше от смях .

- Добре бе … ха ха … след това къде ще ходим ми кажи ?

- Ами брат аз свършвам в 9 дупешката и след това няма да се прибирам … направо да отидем да пием някъде нещо и да избухваме в Опиум .

- Добре , айде аз ще дойда към 9 да те взема и да отидем някъде …

- ОК , айде до после …

Алекс затвори и прибра телефонът си след което се засили да върви по бързо защото видя че има 5 минути в които да стигне до дискотеката в която правеше детски партита всеки петък и събота . Харесваше му а и парите бяха идеални . Беше се разбрал с шефката на трийсет процента от входа така че вземаше около 120 лева допълнително на седмица от това и така успяваше да покрие разходите си които никак не следеше – „Човек трябва да се стреми да изкарва повече, а не да се ограничава „ казваше той често когато станеше въпрос за пари .

- Айде бе, мислехме че няма да дойдеш вече – каза момчето от охраната на Алекс като го видя да се появява на вратата .

- Идвам, идвам – каза Алекс задъхан и блъсна тежката дървена врата на дискотеката и зениците му се разтвориха рязко от липсата на светлина .

Заведението беше малко и странно организирано , но не прекалено странно защото през нощта си беше нощен бар със стриптийз програма и всичките му екстри . Алекс премина през децата които бяха насядали по сепаретата в дискотеката и на всякакви други места включително и тонколоните . Алекс застана зад пулта и включи малка лампа за да вижда по добре . След това се изправи огледа децата - бяха около 150 и натисна Play бутона на плейъра след което усили мощно и всички се обърнаха към него . Отне му около 10 минути и 4 парчета за да накара 30 , 40 момиченца на възраст между 11 и 16 да станат и да танцуват . Оттам нататък знаеше че купонът ще е пълен и че ще се забавлява и тази вечер .

Алекс обичаше детските дискотеки , децата се забавляваха без да се надуват , без да избиват комплекси , сваляха се и се целуваха навсякъде. Танцуваха и се смееха , не беше като на нормална дискотека. Алекс се дразнеше от надутите селяни които ходеха на нощни дискотеки . Всички се оглеждаха един друг, обсъждаха се и всички знаеха кой с кого спи и излиза. Поради тази причина той се забавляваше на детска дискотека и не чувстваше тази странна, и пошла потискаща атмосфера като на „нормална“ дискотека.

Към осем и половина вечерта Иво се появи и застана до Алекс на пулта . Поговориха и се посмяха. Алекс приключи партито, взе си парите от управителя, а излизайки от дискотеката се заговаряше с всяко дете което все още се въртеше из коридорите които водеха към нощният бар …

-На „Денса“ ли сме ? – попита Алекс

- Ми да брат, къде да ходим на друго място .

- Ами де да знам и аз, ако искаш да отидем на Old Fashion – и двамата избухнаха в смях.

В крайна сметка и двамата се отзоваха на Опиум 2 и там Алекс разхождайки се и говорейки с разни познати видя един стар негов приятел който не беше виждал доста отдавна - Иван .

Иван беше як пич, поне метър и деветдесет висок и добре сложен . С черна коса и тъмни очи и винаги брадясал той всяваше респект в хората които не го познаваха а Алекс обичаше да го слуша и да говори с него. Винаги го разпитваше за Америка защото Иван се беше върнал от САЩ преди няколко месеца и винаги разказваше разпален колко е хубаво и едновременно кофти там . Но тази вечер Иван беше намислил нещо ново .

- Братле – каза той на Алекс докато се опитваше да надвика музиката – имам едни неща в нас , искаш ли да ги пробваме ?

- Кви неща ?

- Абе сега кви , гъби - Аманита мускария имам .

- Кво имаш...- опули се Алекс.- Хахахах – започна да се смее той - дръж си гъбите и хепатита и сифилиса или там каквото имаш…

- Абе халюцигенни гъби бе простак - хилеше се Иван заедно с Алекс .

- Аааа такива не съм пробвал, но... - Тогава не ми се обяснявай, само ни трябва някой да ни пази че да не свършим някоя глупост докато летим брат .... - А, ще взема Иво. Предполагам че ще е навит ... Чакай да го питам.- каза Алекс и започна да се оглежда наоколо за аверът си.

След като го видя отиде за секунда и му каза нещо в ухото. Иво кимна и двамата започнаха да се смеят след което Алекс се върна при Иван.

- Готово брат, ток сме , айде към 2 ще се чакаме отвън на входа и отиваме да видим тая работа с гъбите . След това двамата пляснаха ръцете си и се разделиха

Алекс се разхождаше из дискотеката и говореше с приятели, познати и непознати ,а докато се смееше с тях се забавляваше истински. Винаги го правеше и тези му часове пълни с интересни социални контакти бяха нещо като екстаз за него. Ходеше по дискотеки и клубове постоянно – поне 5 дискотеки на седмица, но в повечето случай – Петък , Събота и Неделя ходеше да види разни познати DJ из Русе и накрая се прибираше със сутрешният вестник , закусил на някое OMV с приятели .

Изведнъж разхождайки се Алекс се загледа в далечината и огромна усмивка изгря на лицето му. Той позна един свой стар съдружник с който бяха направили много простотии заедно, включително ги бяха и арестували . Промушвайки се между хората той стигна до масата на която видя приятелят си, застана зад него и му прошушна в ухото – „ Ти нещо гангстер ли си бе тъпак ?“ Момчето се обърна рязко и тръгна да вдигне ръцете си в гард защото мислеше че някой е дошъл да се заяжда и работата отива на бой, но виждайки кой стой зад него той се усмихна и каза :

- Оф , стресна ме бе идиот , сядай брат , сядай че не сме се виждали от много време , кво става с теб ?

- А нищо все същите простотии брат – каза Алекс – компютри, дискотеки и така ами с тебе какво става ?

- Абе брат , кво да става , имам един тука дето ме преследва и затова така се стреснах от теб като ми прошушна в ухото …

- Кой те преследва бе Маймуна ?

Момчето с което Алекс говореше беше Ицо Маймуната- квартален плъх според Алекс, но бяха преживели доста заедно . Когато движеха заедно бяха в едно и също училище и живееха през няколко улици . Алекс трябва да е бил на 13 или 14 а Ицо на 16 . Излизаха заедно и правеха простотии. Сваляха мадами, ходеха по басейни прескачайки огради и криейки се в храсти с две думи Алекс чувстваше Ицо като близък приятел макар и пътищата им да се бяха разделили .

Ицо беше малко по нисък от Алекс , около метър и седемдесет и две, три, а Маймуната му викаха защото беше много мургав и доста космат . Още на 15 годишен той имаше пълна брада която бръснеше а момчетата в квартала се смееха че е единствения човек на планета който три часа след като се обръсне има пак изцяло поникнала брада .

- Хванал съм една путка брато, малко е по голям,а на 33 е …..

- Ехееее – изсмя се Алекс , но Ицо го прекъсна

- И брат, правим си кефа всичко обаче тя има един там дето е с него от деветнайсет годишна и някак си излезе така че тя си падна по мене и той разбра. След това брат само лайна с тоя- първо я би нея, след това ми звъня по телефона и ми вика – Ще те

причаквам във входа ти докато не ти нарежа физиономията , ще те смачкам от бой , някакви такива простотии а и е нещо връзка с бившите Сикаджии и затова ми е малко напрегнато – продължаваше да разказва Маймуната .

- Абе сикаджии, микаджии , няма такива вече брат тая работа беше преди 15 години … като награбихме оня пияния да го обираме да не сме нещо мислели че може да има познати сикаджии - почна да се смее Алекс

Ицо започна да се смее като луд и изкрещя на другите с които беше на масата :

- Еееййй слушайте бе слушайте дето ви разказвах оная работа с пияния дето се опитвахме да го ограбим, слушайте го това момче , че не ми вярвате , ето го ей тоя дивак беше един от участниците …

Всички спряха и загледаха в Алекс с интерес като очакваха да чуят историята от неговата уста. На масата бяха 6 момчета и 2 момичета . Алекс познаваше още едно от момчетата погледна го , усмихна се и започна да разказва :

- По това време, лятото беше към 95-та, нещо целия квартал много се беше запалил да играе баскетбол , и играем до късно , абе докато не се вижда топката вече в двора на Олимпито . И след това кибичим там по пейките на училището, забавляваме девойки … нормални неща . Ама една вечер тръгваме да си ходим, но не беше много късно към 10 вечерта да е било , тъкмо се беше стъмнило , и тръгваме аз, Маймуната, един друг – Чупения и Асен дебелия . Докато излизаме от училището и си приказваме гледаме един чичка спи в храстите пред входа на училището …

Хората на масата слушаха с интерес и се усмихваха от време на време .

- И тоя Дебелия вика айде ударихме джакпота брат , ся го дялкаме тоя , пребъркваме го докато спи и му вземаме парите после ще ги делим - споглеждаме се ние и се решаваме – край , правим го – може да има лев и да изкярим, те тогава много вървяха машинките и много пиянки изкарваха пари от тях, след това изпиваха по 2 ,3 водки и се прибираха , та си мислим ние - ето го нашия , сто процента е напълнил джобовете с пари и сега докато си спинка тук , само някой трябва да му бръкне в джобовете и да ги вземе . Е да ама проблема е че пред училището има една лампа и свети точно там където тоя спи така че не става да го джобим щото е много светло и минават хора, коли и такива неща и се уговаряме че ще го местим от другата страна на училището на около 50 метра имаше един незавършен строеж , както и да е, местим го там и му вземаме парите – той толкоз пиян , няма и да помни къде е легнал , колко пари е имал ... И го хващаме тоя, вдигаме го с бая зор , четиримата на ръце , той малко пръхти ама не се буди , та вдигаме на ръце над главите си и тръгваме да го носим. През улицата, трябва да пресечем, и да минем 20 метра и сме вече богати . Спираме на улицата и някаква кола спира до нас и гледам аз вътре , тоя в колата не може да повярва на гледката и се чуди какво става и докато си пресичаме една друга кола спира до нас и мига с фарове и един си показва главата през прозореца и вика – Еееииии пешлемета , какво правите бе ??? – И в тоя момент всички сме готови да хвърлим пияния на улицата и да тръгнем да бягаме ама брат как да оставим плячката и аз казвам –водим го тоя до едно такси да го закара в болницата …. И човека явно ни повярва и си продължи по пътя и тръгваме да влизаме в строежа…

- Ам бабата бе брат – прекъсна го Ицо .

- А да бе верно , това съм го забравил …. Малко преди да влезем в строежа и една бабичка ни пресреща и вика – Ей гамени кво правите с човечеца и Ицо и изкрещя – бягай ма дъртооо , в болницата го караме че ще умре и някакви такива простотии ама ние сме тръгнали обир да правим така че от бабата не ни дреме . И влизаме ние с пияния на ръце в строежа ама аз съм бил най-малък май и ръцете ми вече не държат и казвам - пускам момчета не мога повече - а те шептят - още 10 метра бе ей там в ъгъла ще го сложим , дръж , дръж и в тоя момент става нещо страшно – тоя се буди - хахахахха и почва да псува и да маха с ръце . И аз пускам брат и в следващия момент

другите трима направо го хвърлят във въздуха и тръгват да бягат и тоя пияния….. хахаххаха …

В тоя момент всички на масата вече всички се заливат от смях и гледат Алекс с още по голям интерес …

- И тоя пияния – продължи Алекс - тупва на земята и почва да маха с юмруци към нас и да охка , и така де след това мисля Чупения се засили и му наби един юмрук в муцуната и всички избягахме ама не успяхме да го преджобим защото много се бяхме насрали, ама дали е имал пари или не незнаем все още – приключваше Алекс разказа докато всички се смееха и кимаха с глави

- Ама друго си мисля сега , какво ли е да се напиеш и да се събудиш в изоставен строеж и всичко да те боли … още по лошо какъв шок е да се събудиш пиян във въздуха на ръцете на четири пишлемета дето са тръгнали да те носят в най тъмното място което са се сетили , какво ли си е мислил тоя … еееиии тези ще ме бият ли , ще ме ебат ли, какво ще ме правят… както и да е ,ебал съм го , така става като се напиваш до припадък.

Алекс постоя още малко на масата и се посмя на историята с компанията. Също така взе телефонният номер на Ицо и му разказва как ще заминава за София и как ще му звънне да дойде на изпращането което организира . Разбраха се и Алекс се загледа че е време да намери Иво и да излиза пред заведението както се беше разбрал с Иван .

Към два след полунощ Алекс намери Иво и излязоха пред дискотеката. След няколко минути излезе и Иван и хванаха едно такси - тръгнаха към апартамента на Иван който беше в малка уличка срещу Дунава . Можеха да стигнат до там и пеш, и затова шофьорът на таксито бързаше да ги стовари по набързо и да се върне да чака за по дълъг курс . Докато даваше газ той слушаше разговора на момчетата . - Казах ли ти да не пиеш ? - попита Иван - Ами не си ама аз не съм пил де …- отговори Алекс като го гледаше с недоумение . - Оф добре че нещо тия неща не се месят добре . И най добре да си се хранил добре и да не си пил последните няколко дена - един вид прочистване - сещаш ли се - продължаваше да нарежда Иван . - Еее големи изисквания .... - каза Алекс - Абе да ама си заслужава да знаеш.Айде ей сега ще ти обясня всичко.

Таксито стигна на адреса и момчетата слязоха от колата като Иван плати таксито и отвори входната врата на нова кооперация . Качиха се на първия етаж и влязоха в един двустайният му апартамент . Не беше нищо особено но Алекс го хареса . Беше минималистично обзаведен . На земята в холът лежаха 3 огромни черни кожени сака пълни с топчета стиропор, а между тях имаше невероятна малка овална кръгла маса от лъскава пластмаса която нямаше крака а цялата маса като чели се стичаше и ставаше на масивен крак . Тя изключително много впечатли Алекс и Иво и те дълго време и се чудеха и цъкаха като я гледаха стоейки пльоснати на саковете до нея . Иван ровеше за нещо в кухнята и след 5 минути се върна с голяма бутилка минерална вода , и един малък буркан пълен със сухи гъби .

- Я стани бе … изсъска сериозен Иван на Алекс . Ти да не би нещо да си пораснал …

Алекс стана и стоейки прав първо се чудеше какво става, а след това започна да се смее. Не беше висок – около метър и седемдесет и осем,с права черна разрошена коса и много тъмни кафяви очи който шареха като маслини под изрисуваните м вежди. Ръцете му не силни а по-скоро жилести но по тях ясно се виждаха релефните му мускули . Той махна с ръка на Иван – един вид да се маха и смеейки се продължи да говори :

- Е, Голям си кретен бе , стресна ме като се разгневи така . Викам си на тоя кво му стана изведнъж за какво се изнерви – а ти ми се ебаваш .

- Кво се стряскаш пък ти бе - като второкласница – прекъсна го смеейки се Иван .

- Както и да е – продължи Иван – слушай сега щото тая не е като другите дроги дето си ги вземал до сега , ще ти покаже какъв си наистина и ще трябва да се изправиш пред себе си като започнат халюцинациите .

- Как така ? – учуди се Алекс

 

- Ами гледай сега , вътре дълбоко в себе си всеки знае какъв е , кой са му слабите и силните страни и дори и да се самозалъгва човек това няма значение, все пак си го знае , така че като вземеш гъбите в главата ти по един или друг начин ще се появят мислите който най много те плашат и ще трябва да ги преодолееш но слушаш ли ме ???




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 100mesta
Категория: Лични дневници
Прочетен: 11334
Постинги: 4
Коментари: 0
Гласове: 0
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930